ourbigadventure.blogg.se

Denna blogg är till för dem som vill följa vår resa. Vi uppdaterar när det finns tid och internet, om ni inte hör från oss på ett tag betyder det antagligen att vi är ute i djungeln eller liknande. Så nu kör vi igång, häng med på vår resa!

Bonita Montañita

Kategori: Allmänt

Montañita Montañita... Har hade vi en harlig vecka. Bra hostel, trevliga manniskor, lata dagar pa stranden, god mat. Huvudgatan bestod av sma stand dar de salde goda frukostan, juicer, mackor och drinkar. Pa kvallarna hangde vi med vara nya vanner pa hostelet, lagade mat tillsammas, umgicks och gick ut for att rora lite pa oss efter maten...
 
 
 
Nedan ser vi Louise och var 2 meter lange van Luke, snacka om langdskilland...
 
 
Vi har bada tva ovat pa varsin ny talang, Louise har har ovat flitigt pa sitt gitarrspelande pa dagarna pa stranden, och Josefin har ovat sig i den svara konsten att surfa. Vi far se hur det blir med utvecklandet av vara talanger, fortsattning foljer...
 
 
 
 
Eftersom lokalabefolkningen och flera av vara engelsksprakiga kompisar firar jul den 25e sa blev det tva tycken julafton for var del i ar. Inte sa mycket julstamning i dryga 30 grader varme, men solnedgangen pa julafton var inte helt fel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den trebenta men anda glada hunden som agde stranden...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kort sagt har det varit 9 lata dagar pa stranden men mycket firande. Efter jul var det dax att dra vidare mot Mancora i Peru for att fira nyar i annu en liten strandstad.

Puerto Lopez

Kategori: Allmänt

Efter 4 dagar var det dax att dra vidare till Puerto Lopez med en nattbuss pa Lucia. Inte precis som en vanlig lussevaka men vi sov nog ungefar lika lite... Puerto Lopes ar en lugn liten fiskeby pa Ecuadors kust, det var skont att komma ner pa havsniva igen. Det hande inte speciellt mycket i Puerto Lopez, vilket passade oss alldeles utmarkt eftersom vi bada blivit magsjuka. En av dagarna akte vi dock ut till "fattigmannsgalapagos", en o utanfor PL som heter Isla de la Plata. Det var valdigt torrt for arstiden, men vi fick iaf se nagra boobies, skoldpaddor och lite andra ovanliga
faglar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En annan mindre utflykt vi gjorde var till nationalparken Los Frailles. Dar fanns inte mycket att se forutom gamar och odlor, och en massa strandkrabbor. Skogen kallades for "dry forest", vilket man kanske kan se pa bilden...
 
 
Efter att vi hade tillfrisknat bestamde vi oss for att ta oss vidare mot Montañita nagra timmar darifran.

Baños 2

Kategori: Allmänt

Jaha nu var det ju ett tag sen vi skrev senast, men nu kommer iaf en ny rapportering. Dag 3 i Baños spenderade vi som sagt pa hastryggen igen. Vi red i bergen upp och ner och overallt och pa vissa stallen var det riktigt brant, och vi var valdigt imponerade over hur duktiga vara sma hastar var pa att klattra, som bergsgetter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vid lunchtid stannade vi till vid en liten gard som hade en fiskodling och vi fick sjalva fiska upp var lunch, mums!
 
 
Efter lunchen fortsatte vi genom det vackra landskapet och fick se den beromda vulkanen (som fick ett utbrott 5 dagar efter att vi akt...) och Baños fran ovan. Efter 8 timmar pa hastryggen var vi valdigt trotta men valdigt nojda.
 
 
 
 
 
Mat pa den lokala matmarknaden.
 
 
Dagen efter var det dax att prova canyoning, vilket innebar att man klattrar nerfor ett vattenfall. Valdigt spannade och annorlunda, och vi hade en bra guide som sag till att dagen blev minnesvard.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I Baños

Kategori: Allmänt

Baños ar en valdigt liten stad i bergen omringad av vulkaner. Hojden ar 1800 meter sa vi kanner inte av detta sa mycket langre. Forsta dagen bestamde vi oss for att ta en ridtur i bergen och vi hade turen att lyckas fa en riktigt bra guide och trevliga hastar, det var bara vi tva och guiden pa turen. For att vara sakra pa att fa en ordentilg ridtur och inte bara ut och aka lite sa sa vi nar vi bokade: we want to go fast! det fick vi ocksa, vi var alltsa valdigt nojda. Hastarna var sma och magra, men starka och sakra pa foten. Inte riktigt som hemma, men det var en harlig upplevelse. Var guide var nagon sorts schaman som larde oss om vaxter som naturmedicin. vi red uppfor en vulkan dar man kunde se lavans framfart. Pa kvallen besokte vi de varma kallorna, ett skont avslut pa dagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag tva (tis) bestamde vi oss for att hyra mountainbikes for att cykla i bergen och titta pa vattenfall. Vi hade fatt hora att det skulle vara mest nerfor, och blev darfor lite forvanade nar det plotsligt var sa brant uppfor sa att vi var tvungna att ga en lang bit. Efter ett tag bestamde vi oss for att vi maste ha kort fel, och vande med trotta ben mot en en lang nerforsbacke. Sedan kom vi iaf pa ratt spar, och fick se manga vackra vyer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi tog nagra timmar senare tacksamt en "buss" hem. Eftersom vi tyckte ridningen var nagot av det basta pa lange sa har vi bokat en heldagstur for imorrn, detta ser vi verkligen fram emot!
 

Quito - huvudstaden i Ecuador

Kategori: Allmänt

Dagarna i Quito har varit ganska lugna, dels pa grund av forkylningen men aven hojdskillnaden, Quito ligger pa nastan 3000 meters hojd. Vi turistade lite i gamla staden i samband med deras 6e december firande, sa det var mycket folk pa stan. Vi trodde inte att Quito skuylle vara vidare farligt, men att doma av hur manga poliser vi sag overallt sa var det nog bra att ha koll pa sina grejer. Vi klarades oss iaf helskinnade aven denna gangen och tog oss vidare 3 timmar soderut mot staden Baños for lite aventyr!
 
 
 
 
 

Rio de Janeiro!

Kategori: Allmänt

¡Hola!

Efter att ha lamnat ett regnigt Ilha Grande kom vi till ett minst lika regningt Rio. Detta gjorde dock inte sa mkt, eftersom det finns sa mkt annat att gora i Rio an att ligga pa stranden. Var forsta dag akte vi pa en tur till Brasiliens storsta favela. En favela ar som ett gettho som kryper upp langs bergskanten dar knarkgang och exmiliser styr i en korrumperad maktkamp. Att bo i en favela kan ocksa vara ett satt for vanliga laginkomsttagare att hitta ett billigt stalle att bo pa nara centrum.  Det pagar for tillfallet en stor uppresning i Rios favelor, sa det har blivit battre dar, aven om det fortfarande finns mkt kvar att gora.

 
 
 
 
 
 
 

Dagen efter valkomnade vi 30 grader och sol! Vi gick lite i den botaniska tradgarden, det var lite skillnad mot hemma, speciellt nar  det galler tradens storlek…

 

 

Fredagskvallen spenderade vi i stadsdelen Lapa, dar det varje fredag ar en stor gatufest. Det kandes lite som en festival hemma i Sverige, fast skillnaden ar ju att de gor det varje vecka…

 
 
Nedan ser vi Brasiliens mest breomda strand, Cobacabana! Dock sa gillade vi Ipanema battre, lite renare och lite mindre folk.
 
 
Sa var det dax for lite mer turistande, den beromda Jesus-statyn som blickar ut over Rio var vi ju tvungna att se, precis som alla andra turister...
 
Men utsikten var det iaf inget fel pa! Berget mittemot statyn heter Pao de Acucar (sockertoppen) och ar ocksa ett landmarke for Rio.
 
 Bilden ovan och under ar tagen fran sockertoppen. Den langa stranden man ser pa bilden under ar Cobacabana.
 
 
 Pa kvallen akte vi pa favelafest, med en speciell avdelning for oss utlanningar...
 
 Trapporna nedan finns ocksa i stadsdelen Lapa och bestar av mosaik och kakel fran varlden over.
 
Efter 8 dagar har vi fortfarande inte fatt nog av Rio, men det ar dax att resa till de lite billigare landerna nu. Darfor flog vi idag till Quito i Ecuador, vi landade lagom till en stadsfestival som ar forsta veckan i december varje ar, bra tajming! Mindre bra tajming ar att vi akt pa varsin forkylning efter Rio, sa nu vantar lite lugnare dagar i vantan pa att vi ska bli pigga a friska igen. Vi hor av oss snart igen!